Waarom ik ben overgestapt naar Squarespace

 
Waarom-overgestapt-naar-squarespace.png
 

Ik werkte al een aantal jaar met Wordpress, net als vele andere bloggers en webdesigners. Begrijp me niet verkeerd, Wordpress is een erg goed systeem om je website in te (laten) maken, maar ik kwam er steeds meer achter dat het voor mij niet goed genoeg werkte. Ik vertel je waarom ik ben overgestapt naar Squarespace!

 

1. squarespace is Simpel

Laat ik beginnen met de nummer één reden waarom ik ben overgestapt. Echt alles is simpel aan Squarespace! Ik hou van mooie, minimalistische designs en in Wordpress moest ik veel moeilijker doen dan nodig was, om een simpele en overzichtelijke website te maken. Met Squarespace kies je uit mooie templates, en deze pas je gemakkelijk aan naar jouw wensen. Je website naar jouw zin maken is makkelijker dan ooit, en daar hou ik van! Op z'n Hollands: Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan :)
 

2. squarespace is volledig Responsive

Meer dan de helft van al het online verkeer komt via de mobiele telefoon. Daarom is het erg belangrijk dat je website 'responsive' is. Dit betekent dat jouw website er ook goed uit ziet op een tablet en mobiele telefoon. Squarespace maakt jouw website automatisch geschikt om te bekijken op kleinere schermen.
 

3. je hebt Geen technische kennis nodig

Omdat Squarespace met een drag & drop systeem werkt heb je geen technische kennis nodig om een mooie website te maken. Natuurlijk zijn er altijd dingetjes die je nog kunt aanpassen met wat CSS, maar daarvoor komen we bij puntje 4.
 

4. squarespace biedt Goede service

Squarespace heeft een hele goede service. Als je ergens niet uit komt, kan je ze mailen en krijg je vaak snel antwoord. Maar voordat je mailt kan je gebruik maken van de enorme database met guides en video's die Squarespace voor je heeft gemaakt. Ook kan je terecht in het forum, waar een hele community zit die jou graag helpt!
 

5. squarespace is Makkelijk te onderhouden

Toen ik mijn site nog op Wordpress had, kreeg ik bijna elke dag een mail dat er een plugin geüpdate moest worden of dat er een nieuwe versie beschikbaar was die ik moest installeren. De laatste keer dat ik een update uitvoerde, zaten er allemaal fouten in mijn website en toen was ik er klaar mee. In Squarespace hoef ik niet meer moeilijk te doen met updates en daarna de eventueel opgelopen schade te herstellen. Ideaal!
 

Werk jij al met Squarespace?


Misschien vind je dit ook leuk